Info dsobp

New tournament update coming soon.

 

Official qualifiers DSOBP 2018/2019:

6 jul Ysselsteyn Qualifier

22 Aug 2018 Kermis Overloon Party Centrum Bos DSOBP Qualifier

8 okt HBSV Hout-Blerick

19 okt VV Baarlo DSOBP Qualifier

15 nov KMA Breda (KMA Only)

18 jan FCV ut Ven

Gemert Qualifier Café Gij en Ik

Nijkerk Qualifier (datum volgt)

Nieuwerkerk aan den Ijssel Qualifier (datum volgt)

Sevenum (datum volgt)

Amsterdam (datum volgt)

26 april 2019 DSOBP Single Event

27 april  2019 DSOBP Super Qualifier

28 april  2019 DSOBP Finals

 

 

 

Welkom!

DSOBP NEWS: 

Een nieuw Beerpong seizoen is weer van start gegaan. Op het groste Beer Pong evenement van Nederland  de Dutch Series of Beerpong in Café de Blauw Trap in Venlo hebben de mannen van Team Surk dit jaar dit titel gewonnen. Zij presteerde het om in Las Vegas in de top 20 te belanden, een terechte winnaar dus. Denk jij dat je het met je team genoot beter kan, schrijf je snel in en maak kans op een geheel verzorgde reis naar the World Series of Beer Pong


 

Zelf een quallifier?

Ook dit jaar is het mogelijk om een quallifier te organiseren bij jou in de buurt. Neem gerust contact op via info@dsobp.nl

 

Wat is Beerpong?

Dutch Series of Beerpong.

 

De sport die in Amerika al lange tijd vele studentenverenigingen, café's en sportkantines in zijn greep heeft, krijgt ook langzaam voet aan Nederlandse bodem. Het is een sport die een brug vormt tussen de kroeg, een biertje drinken, de sport ping pong en het in leuk gezelschap spelen van leuke spellen.

Na een ongelooflijke finale op 9 oktober 2011 in Old Dutch in Venlo, wonnen Stijn Brouwers en Mitchel Benders de eerste editie van de Dutch Series of Beer Pong. Van 1 t/m 5 januari j.l. verdedigden zij onze nationale eer op de World Series of Beer Pong in Las Vegas(NV). Ondanks zich gevoeld te hebben als “een Jamaïcaan op het WK ijshockey”, was het een ongelooflijke ervaring voor beide venlonaren. Zo’n mooi evenement zelfs, dat zij het jaar daarop met de winnaars van 2012 mee zijn gegaan naar de World Series of Beer Pong! Mark van Loon en Jasper de Groot waren die winnaars van 2012. In 2013 werden zij in de halve finale reeds onttroond door de latere winnaars Ferry Slijpen en Tom Coenen. Zij werden op hun reis naar Las Vegas begeleid door het team van de DSOBP organisatie de Old Dutch Saints en juist dit team zette het beste resultaat op de WSOBP van een europees team ooit neer, ze werden 46e. In 2014 wonnen 2 jongens die te jong waren om mee te mogen naar Vegas zij verkochten hun reis aan twee vrienden die wel oud genoeg waren. Sinds 2015 is het finale weekend verplaatst van Oktober naar het laatste weekend van April. Wie zal dit jaar Nederland vertegenwoordigen op de World Series of Beer Pong XI in Las Vegas? Schrijf je snel in voor een van de volgende Quallifiers.

 

Wat is Beer Pong? 

Beer Pong is een Amerikaans studentenspel waarbij twee teams een pingpong bal over een tafel gooien met de bedoeling dat de bal terecht komt in een beker van de tegenstander. Het spel bestaat uit vier spelers (twee tegen twee) waarbij 10 bekers worden opgezet, in een driehoek formatie, aan weerszijde van de tafel. Elk team neemt een poging om ping pong ballen te werpen in de bekers van de tegenstander. Als een bal landt in een beker, dan dient de inhoud van de beker bier verbruikt te worden. De beker dient vervolgens uit de driehoek formatie verwijderd te worden. De eerste zijde die erin slaagt om alle bekers van de tegenstander te verwijderen is de winnaar van het spel. (voor verdere informatie over de regels verwijs ik u door naar www.dsobp.nl)

Het lijkt zo omschreven een heel simpel spel, maar mede gezien het succes van de eerste Dutch Series of Beer Pong en dat van de World Series of Beer Pong (gehouden in Las Vegas met ongeveer 1000 deelnemers) blijkt wel dat het een meeslepende sport is die alle facetten van gezelligheid, spanning tot sportiviteit in zich heeft gesloten en zo als een cafésport neergezet kan worden dat de status van studentenspel al lang voorbij gestreefd is. Bij ons speelt tegenwoordig haast iedereen wel eens een potje jong, oud, mannelijk of vrouwelijk iedereen kan het en iedereen beleeft er lol aan.Vanzelfsprekend is het nuttigen van bier tijdens toernooiwedstrijden in uw etablissement een keuze die bij u ligt.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn de organisatie van de Dutch Series of Beer Pong (DSOBP). De DSOBP is Nederlands eerste en enige officiële kwalificatie toernooi voor de World Series of Beer Pong (Bpong.com). Het team dat dus bij ons de titel Dutch Champion of Beer Pong verwerft, vertegenwoordigt Nederland tijdens de WSOBP in Las Vegas, voor dit team worden inschrijfgeld, de 4 hotelovernachtingen gedurende het toernooi en de vlucht (tot €750,-p.p.) betaald.

 

Wat is de opzet van de Dutch Series of Beer Pong?

De DSOBP I was een groot succes, zowel alle voorronden als het Main Event waren volledig uitverkocht qua deelnemersbewijzen. Dit houdt in dat er in de voorronden 4x 24 teams, en in het Main Event 40 teams hebben deelgenomen. De winnaars van alle voorronden zijn direct gekwalificeerd voor de Final Sunday in het Main Event. Alle afvallers maken op Super Qualifying Saturday, waar de beste 20% van het deelnemersveld zich kwalificeren voor Final Sunday, nog een laatste kans. Het winnende team op Final Sunday is de nieuwe Dutch Champion of Beer Pong en kan de koffers gaan pakken voor een geheel verzorgde reis naar de World Series of Beer Pong in Las Vegas. Ons Main Event is in het laatste weekend van april bij Cafe de Blauw Trap Venlo.

 

 

Copyright DSOBP 2014 - Webdesign by Multimedia-architecten.nl

 

heinekenlogo teeuwenle-logo-de-facebook487