Info

Wat is Beer Pong?

 

 

Beer Pong is een Amerikaans studentenspel waarbij twee teams een pingpong bal over een tafel gooien met de bedoeling dat de bal terecht komt in een beker van de tegenstander. Het spel bestaat uit vier spelers (twee tegen twee) waarbij 10 bekers worden opgezet, in een driehoek formatie, aan weerszijde van de tafel. Elk team neemt een poging om ping pong ballen te werpen in de bekers van de tegenstander. Als een bal landt in een beker, dan dient de inhoud van de beker bier verbruikt te worden. De beker dient vervolgens uit de driehoek formatie verwijderd te worden. De eerste zijde die erin slaagt om alle bekers van de tegenstander te verwijderen is de winnaar van het spel. Het lijkt zo omschreven een heel simpel spel, maar mede gezien het succes van de eerste Dutch Series of Beer Pong en dat van de World Series of Beer Pong (gehouden in Las Vegas met ongeveer 1000 deelnemende teams) blijkt wel dat het een meeslepende sport is die alle facetten van gezelligheid, spanning tot sportiviteit in zich heeft gesloten en zo als een cafésport neergezet kan worden dat de status van studentenspel al lang voorbij gestreefd is. Hier speelt tegenwoordig haast iedereen wel eens een potje jong, oud, mannelijk of vrouwelijk iedereen kan het en iedereen beleeft er lol aan.Vanzelfsprekend is het nuttigen van bier tijdens toernooiwedstrijden in uw etablissement een keuze die bij u ligt.

 

Wie zijn wij?

 

Wij zijn de organisatie van de Dutch Series of Beer Pong (DSOBP). De DSOBP is Nederlands eerste en enige officiële kwalificatie toernooi voor de World Series of Beer Pong (Bpong.com). Het team dat dus bij ons de titel Dutch Champion of Beer Pong verwerft, vertegenwoordigt Nederland tijdens de WSOBP in Las Vegas, voor dit team worden inschrijfgeld, de 4 hotelovernachtingen gedurende het toernooi en de vlucht (tot €750,-p.p.) betaald.

 

Wat is de opzet van de Dutch Series of Beer Pong?

 

De DSOBP I was een groot succes, zowel alle voorronden als het Main Event waren volledig uitverkocht qua deelnemersbewijzen. Dit houdt in dat er in de voorronden 4x 24 teams, en in het Main Event 40 teams hebben deelgenomen. De winnaars van alle voorronden zijn direct gekwalificeerd voor de Final Sunday in het Main Event. Alle afvallers maken op Super Qualifying Saturday, waar de beste 25% van het deelnemersveld zich kwalificeren voor Final Sunday, nog een laatste kans. De winnende team op Final Sunday is de nieuwe Dutch Champion of Beer Pong en kan de koffers gaan pakken voor een geheel verzorgde reis naar de World Series of Beer Pong gehouden van 1 tot en met 5 januari in Las Vegas. Ons Main Event is in het 2e weekend van Oktober in Old Dutch in Venlo.

 

Wat doen wij voor u?

 

Hoewel vorig jaar de deelname van teams buiten regio Venlo al behoorlijk was (vooral tijdens het Main Event waarbij teams uit Ierland, Duitsland, Amsterdam en Helmond meededen), hopen wij als organisatie komend jaar op nog een grotere diversiteit om ons als volwaardig Nederlands Kampioenschap te kunnen profileren. Wij willen dus kwalificatie toernooitjes op gaan zetten buiten regio Venlo, en wellicht in uw café, kantine of zaal. Een Beer Pong toernooi brengt u niet alleen een gezellige avond met een zeer verhoogde bierafzet, ook kunt u er op rekenen dat mensen vaker het spelletje bij u komen spelen.

Wij zetten met onze knowhow en attributen een geheel verzorgd toernooi op. Dit kan in verschillende grootten van 12 tot 50 teams ( boven de 50 teams is in onderling overleg ook veel mogelijk). U kunt het zo gek maken als u wilt, wij kunnen ook promoteams, presentator, DJ’s enz. regelen. En indien gewenst wordt uw toernooi een officieel kwalificatietoernooi voor de DSOBP, waarna u op onze website komt, ons logo mag gebruiken in aankondigingen en uw winnaar mee mag doen op Final Sunday.

 

CONTACT DETAILS

Café de Blauw Trap Venlo

Oudemarkt 9a

06-25333311

06-38152433

LATEST NEWS

 

November, 2018

New website!!

 

November, 2018

Qualifier op de KMA Breda was een zeer groot succes met als terechte winnaar Team: Semper Taurus

 

© Copyright. All Rights Reserved.